Як заощадити гроші сімейного бюждету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як заощадити гроші сімейного бюждету

Казна та Політика
17884
Сім порад про те, як заощадити гроші сімейного бюждету.
Економимо гроші сімейного бюджету
1. Почніть рахувати свої гроші
Якщо ви ніколи цього не робили, то саме час почати. Візьміть аркуш паперу, створіть новий документ в Excel або скачайте в Інтернеті одну з безлічі безкоштовних програм для обліку грошей. День за днем записуйте всі свої доходи та витрати і під кінець місяця ви будете приємно здивовані і навіть спантеличені. Все ваше фінансове життя - як на долоні.
2. Аналізуйте фінансову ситуацію
Щотижня аналізуйте стан своїх особистих фінансів. Дізнайтеся, скільки і на що витрачено грошей. Поцікавтеся відхиленням від запланованої суми. Проконтролюйте оплату рахунків: за житло, за телефон, за Інтернет, за спортзал і т.д.
3. Ведіть особистий бюджет (бюджет сім'ї)
Для кожної статті доходу або витрати встановіть плановий показник. Кілька хвилин роботи і ви отримаєте заплановані суми доходу і витрати за місяць. Витрати більші від доходів? Переробіть бюджет! Витрати дорівнюють доходам? Переробіть бюджет ще раз! Нарешті вийшло? А тепер слідкуйте за виконанням бюджету, ретельно стежте!
4. Оптимізуйте доходи і витрати
Завжди будьте трохи незадоволені своїм бюджетом. Шукайте способи його поліпшити. Уріжте безглузді витрати, шукаєте можливість отримати знижки та найкращі ціни на товари і послуги. Постійно розвивайте дохідну частину бюджету, тоді не доведеться правити видаткову
5. Почніть відкладати гроші
Тут важливо просто почати і поступово звикнути до необхідності відкладати гроші. Грошова подушка допоможе подолати період фінансової кризи, втрату роботи, допоможе почати інвестувати гроші! Ось чому ваші витрати завжди повинні бути меншими від доходів.
6. Купуйте фінансові журнали і газети.
Завжди шукайте можливість отримати нові й корисні фінансові знання, підвищити свою фінансову грамотність. Будьте в курсі ситуації у вашій країні та світі, читайте важливу аналітичну інформацію (тенденції зміни кредитних і депозитних ставок, рівня цін та інфляції і т.д.)
7. Знайдіть однодумців.
Самостійно дуже складно міняти своє життя. У цьому вам допоможуть люди, які теж цікавляться темою фінансової грамотності, успішності і незалежності. Знайдіть таких людей: наживо, через Інтернет, де завгодно. Спілкуйтеся, допомагайте один одному, отримуйте потрібний заряд мотивації!
І не звертайте уваги на тих людей, які намагаються довести, що у вас нічого не вийде!
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас