На околиці Риму знайшли склад давньоримських статуй — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На околиці Риму знайшли склад давньоримських статуй

336
На околиці Риму під час розкопок стародавньої вілли виявлено статуї, що належать до часів панування династії Северів (193-235 роки).
За інформацією Міністерства культурної спадщини Італії, під центральною частиною атріуму вілли було шість скульптур: поясне зображення жінки, дві чоловічі голови, одна жіноча, одна дівоча і статуя чоловіка в повний зріст. Всі вони датовані III століттям. Судячи з одягу та зачісок, це портрети членів правлячої династії, повідомляє compulenta.ru.
Археологи вважають, що останній власник вілли був високопоставленим чиновником, який мав родинні зв'язки з імператорською сім’єю. "Біля вілли ми знайшли мавзолей, що належить, ймовірно, останньому власнику, - розповів керівник розкопок Роберто Егіді. - За часів Северів була широко поширена практика поховання господаря біля його будинку".
Тепер експерти намагаються з'ясувати, чому скульптури були закопані всі разом у басейні. Судячи з усього, люди, які цим займалися, поводилися з артефактами надзвичайно дбайливо: між статуями були прокладки з туфу, немов хтось хотів зберегти статуї спеціально для нас.
Епоха правління Северів припала на період загальної кризи Римської імперії, який ледь не призвів до її розпаду.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас