Алкоголь вбиває мільйони людей щороку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алкоголь вбиває мільйони людей щороку

286
Зловживання алкоголем вбиває близько 2,5 млн. осіб на рік, у тому числі 320 тис. молодих людей у віці від 15 до 29 років. Про це йдеться в новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я.
За оцінками ВООЗ, близько 4% всіх смертей у світі пов'язані зі споживанням спиртного (6,2% чоловічих смертей і 1,1% жіночих). У Росії і в сусідніх з нею країнах кожен п'ятий випадок смерті чоловіків пов'язаний з пияцтвом.
Як повідомляє Фокус з посиланням на радіо ООН, кожен дорослий житель Землі в середньому вживає щорічно 6,13 літрів чистого спирту. Всесвітня організація охорони здоров'я шкодує, що багато урядів не розглядають боротьбу з пияцтвом як пріоритет
"Ми повинні дотримуватися безпечного рівня споживання спиртного, але при цьому хочу зазначити, що ніхто не може із стовідсотковою впевненістю сказати, яка саме кількість алкоголю можна вживати без ризику для здоров'я. Всі люди різні... Тож ми рекомендуємо лише проявляти максимальну обережність і пити якомога менше", - відзначає експерт ВООЗ Шехар Саксена.
Організація рекомендує країнам знизити допустимий вміст алкоголю в крові водіїв, обмежити час продажу алкогольної продукції, а також його рекламу, ввести спеціальні податки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас