Росіянин, італієць і китаєць висадилися на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіянин, італієць і китаєць висадилися на Марс

2060
Модуль, що спускається, з трьома учасниками експерименту з імітації польоту на Червону планету "Марс-500" умовно приземлився на поверхню планети.
"На Марс спустилися росіянин Олександр Смолеївський, італієць Дієго Урбіна і китайський учасник експерименту Ван Юе. На планеті вони пробудуть до 23 лютого, здійснивши за цей час три виходи на її поверхню", - повідомили в Інституті медико-біологічних проблем, на території якого проходить експеримент.
Під час перебування на Марсі екіпаж зробить імітацію трьох виходів на поверхню планети. У першому і третьому виході візьмуть участь Смолеївський і Урбіна. У другому - Смолеївський і Ван Юе. Виходи відбудуться 14, 18 і 22 лютого.
Як раніше розповів "Інтерфаксу-АВН" директор проекту "Марс-500" Борис Моруков, під час першого виходу двоє "марсонавтів" повинні будуть винести з модуля в модуль-імітатор марсіанської поверхні все необхідне обладнання, підготувати його до роботи й активувати. Під час другого виходу екіпаж повинен буде провести обстеження модуля-імітатора марсіанської поверхні, взяти проби ґрунту, частина з яких буде доставлена на Землю.
"Третій вихід буде присвячений нештатним ситуаціям. Так, згідно зі сценарієм, один з учасників виходу під час роботи на поверхні Марса повинен впасти і пошкодити руку", - розповів Моруков. Другий учасник виходу повинен буде оглянути свого колегу, допомогти йому піднятися і дійти до спускається модуля. Не виключив Моруков й інших позаштатних ситуацій під час цього виходу.
23 лютого спускний апарат "стартує з Марсу" і ще через добу зістикується з основним кораблем. Після триденного карантину "марсонавти" відкриють люки.
На орбіті на повернення своїх колег буде чекати друга трійка членів екіпажу проекту "Марс-500" (Олексій Сітєв, Сухроб Камолов і Роман Шарле).
Експеримент "Марс-500" стартував 3 червня 2010 року. Міжнародний екіпаж очолив російський учасник Сітєв. Місце лікаря посів Камолов. Одне з трьох місць дослідників також віддано російському учаснику Смолеївському. Француз Шарле виконує в екіпажі обов'язки бортінженера "марсольоту", а Урбіна з Італії і Ван Юе (Китай) здійснюють наукову роботу на посаді дослідників.
Експеримент включає три етапи + "переліт" з Землі на Марс, "перебування на марсіанській поверхні" і "повернення" на Землю.
Наземний комплекс, що імітує космічний корабель, побудований на території Інституту медико-біологічних проблем в Москві. Загальний обсяг комплексу 550 куб. метрів (посадковий модуль, експериментальний модуль, житловий модуль, склад і оранжерея). Окремо створено модуль, що імітує марсіанську поверхню (1200 куб. метрів).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас