Утворена в результаті злиття NYSE Euronext і Deutsche Borse компанія, можливо, отримає назву DB NYSE Group — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Утворена в результаті злиття NYSE Euronext і Deutsche Borse компанія, можливо, отримає назву DB NYSE Group

Фондовий ринок
259
Компанія, утворена в результаті передбачуваного злиття трансатлантичного біржового оператора NYSE Euronext і німецької фондової біржі Deutsche Borse AG, можливо, отримає назву DB NYSE Group, передає РБК з посиланням на Reuters.
Нагадаємо, NYSE Euronext і Deutsche Borse AG ведуть переговори про можливість злиття. З такою заявою 9 лютого 2011 виступило керівництво обох компаній. Тим не менш, як було сказано в спільному прес-релізі, сторони до теперішнього часу не досягли якихось певних угод. У повідомленні також зазначалося, що немає впевненості в тому, що будь-які домовленості будуть досягнуті і що угода відбудеться.
При цьому в компаніях відзначили, що в разі злиття німецька біржа і NYSE Euronext повністю з'єднають свій бізнес. За умовами можливої транзакції, акціонери NYSE Euronext будуть володіти близько 40-41% акцій об'єднаної компанії, а за акціонерами Deutsche Borse закріпиться 59-60% акцій. При створенні об'єднаного гіганта, якого в повідомленні NYSE Euronext вже називають світовим лідером у своїй галузі, його штаб-квартири будуть розташовуватися як у Франкфурті-на-Майні (Німеччина), так і в Нью-Йорку (США).
Тим не менш, як уточнюється, для проведення будь-якої подібної транзакції буде необхідно отримати схвалення ради директорів NYSE Euronext і Deutsche Borse, акціонерів обох компаній, а також відповідних регулюючих органів. На початку грудня 2010 надходила неофіційна інформація про те, що Deutsche Boerse веде переговори про створення альянсу з ВАТ "Фондова біржа РТС" (РТС) і ЗАТ "Московська міжбанківська валютна біржа" (ММВБ). Метою альянсу двох найбільших у Росії організаторів біржових торгів та оператора Франкфуртської фондової біржі може стати розширення ринку, обмін акціями і залучення нових учасників.
Компанія NYSE Euronext була утворена в 2006 р. шляхом злиття американської Нью-Йоркської фондової біржі (NYSE) і пан'європейського оператора Euronext. У результаті був утворений перший в світі трансатлантичний оператор NYSE Euronext, який одночасно став найбільшим у світі. Сума угоди склала близько 11 млрд євро. Чистий прибуток трансатлантичного біржового оператора NYSE Euronext в 2010 р. виріс більш ніж в 2 рази - до 577 млн дол. проти показника річної давності, зафіксованого на рівні 219 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас