Вчені вигадали Інтернет для роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені вигадали Інтернет для роботів

138
Група вчених та інженерів з ряду європейських університетів і компаній запустили проект RoboEarth, завдяки якому роботи всього світу зможуть обмінюватися досвідом.
Головна ідея проекту полягає у створенні майданчику, який зберігав би всі можливі знання в робототехнічній сфері. Завдяки цьому роботи змогли б викладати результати своїх дій і шукати підказки при зіткненні з незрозумілою ситуацією.
У сучасному світі досі більшість роботів бачить світ "по-своєму", а люди, які створюють машини і софт для них, дуже часто заново долають труднощі, вже переможені кимось раніше. Аналогічна ситуація складається, коли самі роботи починають освоювати світ, знайомитися з зовнішньої обстановкою, предметами, діями і вчинками людей.
Тим часом доступ до єдиної бази знань для роботів міг би полегшити та прискорити будь-якому новобранцеві його перші кроки. У базі даних будуть поміщені карти місць, в яких діє робот, опису об'єктів, з якими вони стикаються, та інструкції з різних дій.
Фінансується проект ЄС, у ньому працює близько 35 дослідників. Вони мають намір представити робочий прототип системи протягом чотирьох років.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас