Кохання з першого погляду не буває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кохання з першого погляду не буває

838
Професор психології з Канзаського університету доктор Роберт Стернберг вважає, що чоловіки і жінки інтерпретують іскру, яка випадково пробігає між ними, неправильно.
Професор намагався розвінчати уявлення про ніжні почуття, які нібито виникають при першому погляді на об'єкт, повідомляють Коментарі.
Експерт вважає, що для появи глибокої прихильності і зацікавленості потрібний тривалий час, принаймні, рік. Під його керівництвом група вчених провела опитування серед 1459 представників сильної і слабкої статі у віці від 18 до 45 років.
Учасники розповідали про те, як вони знайомилися з партнерами, скільки тривали стосунки, і як вони закінчилися, або ще тривали. Завдяки дослідженню з'ясувалося, що більшість зв'язків зав'язалося в День Святого Валентина або на яке-небудь подібне романтичне свято.
Також у 92% випадках пари, тільки познайомилися, були твердо впевнені, що це любов з першого погляду. За інформацією дослідників, лише в 13% епізодах тяга один до одного отримала серйозне продовження. В іншому партнери розлучалися максимум після місяця інтимних зустрічей.
Стернберг впевнений, що те, що називають коханням з першого погляду, це не що інше, як хтивість, тобто тимчасове бажання задоволення статевих потреб.
Він вважає, що різниця між хтивістю і справжньої привабливістю в плані майбутнього укладання сімейного союзу залежить від менталітету конкретної людини і що сексуальний потяг і подальша близькість не мають нічого спільного з довірою і взаємною повагою, які є необхідними складовими цієї любові.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас