Єжель: Україна не зможе в 2011 р. перейти на контрактну армію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єжель: Україна не зможе в 2011 р. перейти на контрактну армію

Казна та Політика
179
Україна не зможе в 2011 р. перейти на контрактну армію. Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель в ефірі телеканалу "Інтер".
"Насправді ситуація склалася так, що ми дійсно не можемо, як заявляли деякі політики, через три місяці перейти на контрактну армію. Ситуація склалася так, що сьогодні ми змушені поки закликати близько 25 тис. особового складу. Порядку 50 тис. контрактної служби", - відзначив Єжель.
На думку Єжеля, брак грошей і престижу військової служби - основні перешкоди переходу на контрактну службу. При цьому він підкреслює, що, наприклад, американська армія переходила на контрактну службу протягом 10 років.
Нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович перед президентськими виборами обіцяв здійснити перехід на контрактну армію з 2011 р. у разі обрання главою держави. Це був один з пунктів передвиборної програми Януковича "Україна для людей".
30 березня 2010 міністр оборони Єжель заявляв, що перехід на контрактну армію можливий не раніше, ніж через 5 років. Він тоді додав, що програма переходу на контрактну армію почнеться з 2011 р.
На сьогодні Збройні сили забезпечені особовим складом за змішаним принципом: військову службу проходять кадрові військові та військовослужбовці строкової служби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас