Засідання Євронесту пройде без Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засідання Євронесту пройде без Білорусі

135
Перше засідання Парламентської асамблеї програми ЄС "Східне партнерство" (Євронест) пройде без участі делегації Білорусі. Про рішення почати роботу без представників Мінська повідомив голова Європарламенту Єжи Бузек.
Перше засідання Парламентської асамблеї програми Європейського Союзу "Східне партнерство" (Євронест), заплановане на березень, пройде без участі делегації Білорусі. Про це, як повідомив у п'ятницю, 11 лютого, інтернет-портал telegraf.by, оголосив голова Європарламенту Єжи Бузек.
За словами Бузека, дане рішення було прийнято одноголосно на Конференції голів політичних фракцій Європарламенту, що відбулася напередодні. "Сподіваюся, що це лише перехідний стан, парламентаріїв з Білорусі привітають, але лише коли вільні вибори, визнані усім світом, стануть реальністю. Ми повинні побачити там демократичний процес", - сказав глава парламенту ЄС.
Раніше передбачалося, що в роботі Парламентської асамблеї програми ЄС "Східне партнерство" братимуть участь 60 євродепутатів, а також по десять представників (в основному парламентаріїв) від Грузії, України, Вірменії, Азербайджану, Молдови та Білорусі, нагадує агентство БелаПАН. Стосовно Білорусі розглядалися кілька варіантів: запрошення виключно опозиції або опозиції і п'яти представників білоруського парламенту. Проте ці ідеї не знайшли розуміння ні у офіційного Мінська, ні у деяких країн ЄС. У зв'язку з розбіжностями досі не відбулося жодного засідання Євронесту.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас