Черновецький залишиться мером як мінімум до 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький залишиться мером як мінімум до 2012 року

223
"Якщо Леонід Черновецький (мер Києва. - ред.) буде кричати на всіх конференціях, що його політично переслідують, і на додаток до політичного переслідування команда нібито інакодумців також буде говорити про ущемлення місцевого самоврядування - дуже добре це буде виглядати для влади? Я думаю, що саме цим Леонід Черновецький і шантажує владу. І тепер не будуть ні відкриватися кримінальні справи, ні забирати майно", - заявив на прес-конференції депутат Київради Валерій Карпунцов (фракція Блоку Кличка).
Він також зазначив, що на сьогоднішній день ситуація в Києві "стабільна" і в Київраді діє "стабільна більшість".
В.Карпунцов також зазначив, що якщо і далі будуть відкривати кримінальні справи за фактами зловживань у Києві, то "хтось повинен сидіти, а хто - зрозуміло: "сім'я "Леоніда Черновецького, а "сім'я" сидіти не хоче". "І не вдасться зараз Олесю Довгому бути мером - він (Л.Черновецький - ред.) зараз не дасть", - також відзначив депутат.
Депутат Київради Олександр Бригинець вважає, що вибори мера в Києві пройдуть одночасно з виборами до Верховної Ради в 2012 році. При цьому він вважає, що кандидатом від чинної влади на посаду мера буде висунутий не нинішній глава КМДА Олександр Попов. На думку депутата, "до сьогоднішнього дня весь позитив нової влади будувався на критиці влади попередньої. З сьогоднішнього дня цього вже не буде. Оскільки реальних успіхів нової влади немає, це катастрофа, за такої ситуації рейтинг Попова рости не може, оскільки всі успіхи, які існують у Києві, так чи інакше приписуються Азарову (прем'єр-міністр України Микола Азаров. - ІФ), оскільки все робиться за гроші Кабінету міністрів".
При цьому О.Бригинець зазначив, що після свого повернення до Києва Л.Черновецький в інтерв'ю "5 каналу" позиціонував себе як опозиціонера по відношенню до чинної влади. "Останні 1,5 роки Л.Черновецького як політика просто не було, а зараз він з'явився", - зазначив депутат.
Таким чином, О.Бригинець вважає, що Л.Черновецький повернувся в Україну для того, щоб завчасно почати підготовку до виборів у Верховну Раду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас