Богословська: Ціни на товари зростають через всесвітнє подорожчання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богословська: Ціни на товари зростають через всесвітнє подорожчання

2091
Зростання цін на продовольчі товари відбувається через підвищення вартості сировини на світових ринках і спекуляції у торговельних мережах. Про це заявила народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська, повідомили в прес-службі ПР.
"Потрібно, щоб люди розуміли причину зростання цін у всьому світі. Ось недавно, буквально три дні тому, була величезна акція непокори вже навіть в Індії, якщо пам'ятаєте. По всій країні вийшло понад півтора мільйона людей на вулиці з однієї простої причини - став дорожчати рис, стали дорожчати продукти. Що ж сталося? Причин такого зростання цін на продовольство дві. Перша, про яку зараз говорять всі, - це природні катаклізми, які призвели до того, що, наприклад, 2009 року в цілому по світу була втрата 10% врожаю. Це катастрофічна сума для однорічної втрати.
Природно, це не могло не позначитися на ринках зернових, на ринку цукру. Ми знаємо прекрасно, що подорожчали значно овочі та фрукти скрізь у світі, тому що там повені, там посухи, і це об'єктивний чинник. І насправді світові ділки, які тримають в руках всесвітню економіку, дуже радісно переключилися на цю тему, бо вона їм дозволяє не говорити про іншу проблему, яка викликало підвищення цін, - про цілком безграмотний вихід з фінансової кризи 2007 -2008 років", - заявила Богословська.
Вона нагадала, що раніше ряд світових фахівців у сфері економіки, в тому числі Нобелівських лауреатів, говорили про те, що друкування грошей, незабезпечених реальною масою товарів і послуг, призведе до того, що через 2-4 роки почнеться значне зростання цін.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас