Білорусь розширить пропускну спроможність чотирьох пунктів на кордоні з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь розширить пропускну спроможність чотирьох пунктів на кордоні з Україною

176
Білорусь в рамках Комплексної програми розвитку інфраструктури автодорожніх пунктів пропуску на державному кордоні на 2011-2015 роки планує розширити пропускну спроможність чотирьох прикордонпунктів на кордоні з Україною - "Верхній Теребежов", "Мохро", "Нова Гута" та "Комарин".
Як повідомили в прес-службі уряду Білорусі, необхідність збільшення пропускної спроможності зумовлена вступом Білорусі до Митного союзу. Одночасно інфраструктурне розширення прикордонпунктів буде здійснюватися також на кордоні Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею.
В даний час на держкордоні Білорусі діє 24 автодорожні пункти пропуску, в тому числі 10 облаштовані за постійною схемою. Пропускна спроможність становить понад 21 тисячу автомобілів на добу. Частка транзиту, що переміщується через білоруську ділянку кордону Митного союзу автомобільним транспортом, у загальній частці переміщених товарів становить 70%.
У результаті реалізації Комплексної програми загальна пропускна спроможність автодорожніх пунктів пропуску до 2015 року зросте до 35 тисяч автомобілів на добу. В цілому програма передбачає реконструкцію і будівництво 11 автодорожніх пунктів пропуску.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас