Світовий IT-ринок оцінили в 1,5 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий IT-ринок оцінили в 1,5 трлн доларів

375
Світовий ринок інформаційних технологій за минулий рік зріс на 8% до 1,5 трлн. доларів. Про це йдеться у звіті аналітичної компанії International Data Corporation (IDC).
Якщо кризовий період запам'ятався дуже стриманим попитом і нерішучістю інвесторів, то тепер світові витрати на інформаційні технології зростають рекордними темпами. Востаннє порівнянне зростання спостерігалося в 2007 році, відзначає компанія.
Особливо сильно зросли витрати на обладнання. Закупівлі комп'ютерних систем, периферійного обладнання, систем зберігання даних, мобільних пристроїв і мережевого устаткування збільшилися на 16% - рекордне зростання з 1996 року. У грошовому вираженні - це 661 млрд. доларів.
Обсяги ринку програмного забезпечення та супутніх послуг зросли на 4 і 2% відповідно.
Наступного року очікується, що IT-ринок продемонструє 7%-ве зростання до 1,65 трлн. доларів, витрати на обладнання збільшаться на 10%, на ПЗ і сервіси - на 5% і 4% відповідно.
"Як і вся світова економіка, глобальна IT-індустрія в 2010 році працювала краще, ніж очікувалося, - заявив Стівен Мінтон, представник IDC. - Багато організацій скористалися можливістю надолужити згаяне, оновивши за рік критично важливі системи та інфраструктуру. Незважаючи на те, що макроекономічні ризики все ще присутні, ми увійшли в 2011 рік на хвилі відродження промисловості".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас