Депутат ПР допускає масові протести проти пенсійної реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат ПР допускає масові протести проти пенсійної реформи

495
Депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів, голова Федерації профспілок Василь Хара не виключає, що ухвалення пенсійної реформи може викликати масові протести українців. Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Голос України".
"Думаю, це цілком можливо. Тому що занадто висока ціна, а пенсіонери, ви знаєте, народ бойовий. Більшості з них на роботу поспішати нікуди. Якщо вони вийдуть із протестами, то це буде дуже довго і дуже... боляче", - вважає Хара.
Голова ФПУ сподівається, що Кабінет Міністрів відкличе законопроект про пенсійну реформу і разом з профспілками візьметься за його доопрацюванням, щоб максимально захистити інтереси громадян.
Хара зазначив, що в ситуації, що склалася ФПУ виступає проти підвищення пенсійного віку.
Водночас він додав, що рано чи пізно підвищувати пенсійний вік доведеться, тому що кількість тих, хто працюють знижується в порівнянні з пенсіонерами.
Як повідомлялося, Всеукраїнське зібрання представників профспілкових організацій вимагає у Кабміну відкликати з Ради законопроект про пенсійну реформу.
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко має намір просити уряд відкликати з Ради законопроект про пенсійну реформу для його доопрацювання.
13 грудня 2010 в парламенті був зареєстрований законопроект №7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".
21 грудня Міністерство соціальної політики винесло на громадське обговорення цей документ.
Ним, зокрема, пропонується збільшити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас