Ціни на нафту ростуть на тлі новин з Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту ростуть на тлі новин з Єгипту

Енергетика
639
Вартість нафти на торгах у п'ятницю росте на тлі побоювань інвесторів про можливі збої поставок у зв'язку із загостренням ситуації в Єгипті, свідчать дані торгів.
Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil на лондонській біржі IСE (InterContinental Exchange Futures) виросла на 0,54 долара - до 101,41 долара за барель. На нью-йоркській біржі NYMEХ (New York Mercantile Exchange) вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки Light Sweet Crude Oil зросла на 0,48 долара - до 87,21 долара за барель.
Акції протесту проти влади в Єгипті почалися 25 січня, вони переросли в масові заворушення, зіткнення спочатку з поліцією, а потім і між прихильниками і супротивниками владного режиму. Президент Єгипту Хосні Мубарак заявив у четвер про відмову виконати вимоги його негайної відставки, погодившись лише делегувати повноваження.
Ситуація в країні залишається вкрай напруженою. У п'ятницю знову очікується масова демонстрація на площі Тахрір у Каїрі, а також в інших великих єгипетських містах, оскільки демонстранти не вважають, що їхні вимоги реалізовані.
Інвестори побоюються, що антиурядові заворушення в Єгипті можуть призвести до затримок постачань нафти через Суецький канал і поширитися на інші країни Близького Сходу, в тому числі на країни-виробники нафти.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас