Міністр юстиції Швеції гарантує Ассанжу справедливість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр юстиції Швеції гарантує Ассанжу справедливість

216
Міністр юстиції Швеції Беатріс Аск закликала засновника скандально відомого інтернет-ресурсу Wikileaks Джуліана Ассанжа з'явитися на допит до шведських правоохоронних органів без побоювань несправедливого розгляду.
"Всі рівні перед законом. Він (Ассанж) підозрюваний, звинувачений у серйозному злочині і повинен, звичайно ж, з'явитися на допиті. Поза всяким сумнівом, ми дуже акуратні з приводу дотримання якості та незалежності системи правосуддя в цій країні", - сказала міністр. За її словами, у Ассанжа багато забобонів з цього приводу, і йому не потрібно турбуватися щодо справедливості суду в Швеції.
Юрист Джеффрі Робертсон, який представляє інтереси Ассанжа, звернув увагу на те, що відповідно до законодавства Швеції слухання у справах про зґвалтування та сексуальних домаганнях проходять в закритому режимі, преса і сторонні люди на ці слухання не допускаються, тоді коли в ЗМІ можна спостерігати цілу кампанію у зв'язку зі справою Wikileaks.
Ця обставина, на думку адвоката, може стати перешкодою для належного здійснення правосуддя.
Наразі Ассанж перебуває у Великобританії, влада якої розглядає питання про його видачу Швеції. Основні слухання у справі про екстрадицію до Швеції Ассанжа почалися в понеділок в лондонському магістратському суді Белмарш і, як очікується, слухання триватимуть сьогодні.
Захист ще до початку слухань заявив про те, що, якщо Ассанж буде виданий Швеції, його екстрадиції почнуть домагатися США, які можуть незаконно його вивезти і транспортувати в Гуантанамо або будь-яке інше місце, що суперечить Європейській конвенції про захист прав людини. Шведська прокуратура вимагає видачі Ассанжа, громадянина Австралії, на підставі кількох звинувачень з боку двох шведок в сексуальних злочинах, у тому числі в зґвалтуванні. Раніше адвокати Ассанжа заявили ЗМІ, що судовий процес "за закритими дверима" у Швеції стане "обурливим запереченням правосуддя".
Як повідомлялося, інтернет-сайт Wikileaks номінований на Нобелівську премію миру.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас