В "Укртелекомі" кажуть, що їх хочуть продати задорого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укртелекомі" кажуть, що їх хочуть продати задорого

Казна та Політика
405
Встановлена Фондом державного майна (ФДМ) України початкова ціна державного пакету (92,79%) акцій ВАТ "Укртелеком" в 10,5 мільярда гривень є завищеною, вважає глава правління компанії Георгій Дзекон.
"Існує кілька чітких індикаторів оцінки вартості активу. Перше: попит на акції. Більше 7% акцій "Укртелекому" сьогодні торгуються на біржі, в тому числі, і на міжнародній біржі... я уточнив поточну ціну продажу на акцію компанії: вона коливається в межах від 57-58 копійок. Виходячи з таких цифр, капіталізація компанії складе 9-9,5 мільярда гривень", - розповів він.
Про завищеність ціни, на думку Дзекона, може також свідчити порівняння "Укртелекому" зі схожими активами в інших країнах.
Глава правління компанії також зазначив, що проведення перед приватизацією road-show, про яке заявляв глава ФДМ Олександр Рябченко, навряд чи б змогло підвищити вартість оператора.
"Потенційні покупці і претенденти на купівлю активу давно встигли його вивчити, вони знають привабливі і проблемні сторони "Укртелекому". Проведення road-show не змінить цих характеристик. На вартість об'єкта вплинуть швидше прийдешнє підвищення тарифів, програма зі скорочення персоналу, створення Фонду універсальних послуг, що покриває збитки від існуючих тарифів", - сказав Г.Дзекон.
Як повідомлялося, минулого тижня ТОВ "Консалтингова фірма "Острів" (Київ) завершило процедуру оцінки належать державі 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком". Результати оцінки поки не оповістили, проте, за інформацією джерел агентства, вона на кілька десятків мільйонів гривень перевищує стартову ціну.
Раніше повідомлялося, що українська "дочка" австрійської консалтингової компанії EPIC - ТОВ "ЕСУ" - подала єдину заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому", запропонувавши за держпакет суму, яка лише на 10 гривень перевищує стартові 10,5 мільярда гривень. При цьому найбільш ймовірні, на думку ринку, інвестори - російське ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" і холдинг "СКМ" Рината Ахметова - відмовилися від участі в конкурсі, вважаючи українського оператора переоціненим.
Унаслідок наявності лише однієї заявки ФДМ скасував процедуру конкурсу та призначив додаткову оцінку держпакету.
Як роз'яснили в ФДМ наприкінці грудня минулого року, "пакет акцій може бути викуплений учасником конкурсу з експертною оцінкою лише в тому випадку, якщо вона виявиться вищою від ціни, запропонованої учасником конкурсу. В іншому випадку пакет акцій буде куплений за ціною, запропонованою учасником конкурсу".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас