Хакери з Китаю зламали сервери 5 нафтових гігантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери з Китаю зламали сервери 5 нафтових гігантів

323
В руки китайських хакерів потрапила інформація про плани з розширення п'яти великих міжнародних нафтогазових компаній. Фахівці розробника антивірусних програм McAfee назвали атаку "Нічний дракон". Які саме нафтогіганти постраждали від комп'ютерних зломщиків, не повідомляється, передає агентство Reuters.
Викрадені дані становлять величезний інтерес для конкурентів постраждалих компаній, зазначають співробітники McAfee. На їхню думку, атака була здійснена з території північної провінції Шаньдунь.
При цьому, в McAfee заявляють, що методи, якими користувалися хакери, були вельми прямолінійними. Кіберзлочинці зламали сервери компаній за допомогою заражених вірусами листів.
Як повідомив агентству віце-президент McAfee по боротьбі з вірусними погрозами Дмитро Алперович, це говорить про те, що системи безпеки в таких великих корпораціях перебувають у жалюгідному стані, передає діловий портал BFM.ru.
Також він зазначив, що його компанія не має доказів того, що за "Нічним драконом" стоїть влада Китаю. Вся інформація про зломи була передана ФБР.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас