Готелі Шарм-еш-Шейха закриваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готелі Шарм-еш-Шейха закриваються

Казна та Політика
1655
Готелі популярного курортного міста Шарм-еш-Шейх на червономорському узбережжі Єгипту спішно закриваються через масового відтоку туристів з країни у зв'язку з масовими акціями протесту.
Про це заявив голова відділення палати туркомпаній Єгипту по Південному Синаю Хусам аш-Шаїра.
"Готелі Шарм-еш-Шейха здебільшого закриваються через відсутність туристів, персонал іде у вимушені відпустки", - сказав аш-Шаїра.
Він також додав, що співробітників не звільняють і розраховують, робота в туристичній сфері увійде в нормальний режим вже до весни 2011 року.
"Весь персонал готелів кваліфікований, адміністрація готелів не збирається розкидатися такими співробітниками, тому поки мова йде тільки про відпустку з відкритою датою", - зазначив представник туристичної палати Південного Синаю.
У Єгипті 25 січня почалися антиурядові акції протесту, які переросли в масові заворушення. Загинули, щонайменше, 300 осіб, близько 5 тис. отримали поранення. Більшість європейських країн почали евакуацію своїх громадян з Єгипту.
Фахівці в галузі туризму вже заявили, що через заворушення в Єгипті туристичний сезон у цій країні в 2011 році повністю провалиться. Втрати склали не менше одного мільярда доларів. В даний час готелі Єгипту заповнені менш ніж на 20%, після того як більшість іноземців вважали за краще покинути охоплену політичною кризою і вуличними безпорядками країну.
Туризм - одна з головних галузей економіки Єгипту, в якій зайнято більше 10% працездатного населення країни. Загальне число іноземних туристів, які щороку відвідують "країну пірамід", становить близько 15 млн. осіб. У 2010 році доходи Єгипту від туризму склали 13 млрд. дол.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас