З кожним роком акули стають все агресивніші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З кожним роком акули стають все агресивніші

440
У 2010 році зареєстровано найбільшу за останнє десятиріччя кількість нападів акул на людей. З року в рік кількість таких випадків зростає.
Про це повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на дослідження Університету штату Флорида, який з 1960 року веде таку статистику.
Всього було зафіксовано 79 випадків нападів акул, що на чверть більше за рівень 2009 року (63 випадки) і значно перевищує рівень всіх останніх років. Шість з 79 нападів завершилися загибеллю людей. Майже половина всіх інцидентів такого роду (36) сталася біля узбережжя США, друге місце посідає Австралія, біля берегів якої було зареєстровано 14 нападів.
Самими дивними для фахівців є п'ять нападів біля берегів Єгипту на початку грудня минулого року. На думку керівника програми з вивчення акул Університету Флориди Джорджа Берджесса, така поведінка була спровокована комбінацією природних і людських чинників, серед яких викликане надзвичайно спекотним літом аномальне потепління води, попадання в море великої кількості м'яса загиблих тварин, туші яких скинуло торговельне судно, яке проходило поруч, а також активна підгодівля акул дайверами.
Разом з тим, за словами Берджесса, люди представляють для акул набагато більшу небезпеку. Якщо в середньому від іклів білої акули гине п'ять чоловік у рік, то рибальська галузь знищує від 30 до 70 мільйонів акул щорічно.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас