Алергія може захищати від раку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алергія може захищати від раку

1080
Сінна лихоманка та інші види алергії можуть захистити від певних видів пухлин головного мозку.
До такого висновку дійшли дослідники з Університету штату Іллінойс в Чикаго (США) на чолі з Бриджит Маккарті.
На думку вчених, пацієнти з гліомою рідше звертаються зі скаргами на алергію, ніж люди, які не страждають на рак.
Як повідомляє compulenta.ru, зв'язок між алергією та гліомою вивчався неодноразово. Група Маккарті зробила такий внесок. Дослідники опитали близько тисячі пацієнтів однієї з лікарень. З 344 респондентів з повноцінною гліомою приблизно у 35% принаймні одного разу діагностувалася алергія. У 612 пацієнтів без раку цей показник склав 46%. Близько 10% осіб з пухлиною високого ступеня злоякісності мали три або більше алергічні діагнози, а в контрольній групі - 22%.
"Гліома не перший різновид раку, який негативно корелює із загальною алергією", - заявив коментатор Майкл Шерер, епідеміолог з Медичного коледжу Бейлора (США). Схильні до алергії рідше захворюють на рак прямої кишки і підшлункової залози, а також дитячу лейкемію. З іншого боку, алергії, які призводять до астми, можуть стимулювати пухлину легенів.
Причини цих кореляцій залишаються неясними, але можна скористатися міркуваннями загального характеру. Алергіки розвивають підвищену імунну відповідь на деякі чужорідні або небезпечні елементи та хімічні сполуки. Ракові клітини, звичайно, входять до їх числа, і імунна система шукає їх. Ймовірно, у людей з алергією вона робить це краще.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас