Банкір: Створення аграрного банку буде позитивом для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Створення аграрного банку буде позитивом для України

Кредит&Депозит
277
Створення державного іпотечного аграрного банку , який буде надавати дешеві кредити, буде позитивним для України як країни з аграрним потенціалом. Про це FINANCE.UA заявив голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
За його словами, зараз, коли збільшилась кількість державних банків, є економічний та комерційний сенс у їх спеціалізації з різних галузей.
"Хоча я б розглядав це питання ширше. Незважаючи на кризу, ми добре розуміємо, що продукти харчування були і будуть важливими стратегічними товарами, і Україна має сприятливі природні умови для їх виробництва, - зазначив банкір. - Думаю, багато хто пам'ятає період після розвалу СРСР, коли багато кредитували сільське господарство, зокрема банк "Україна", "Аваль", "Приват банк" та інші. Почасти вони і постраждали від того, що кредитували ще того, старого сільгоспвиробника, не забезпеченого землею, зі старою технікою, яка дісталася у спадок".
Сьогодні, на думку Яцури, картина докорінно змінилася, тому що збільшуються суми банківських портфелів з кредитування сільгоспвиробників.
"Тому сьогодні банкам простіше, тому що вони бачать нормального позичальника з хорошим технічним забезпеченням. І друге півріччя минулого року показало, що багато банків демпінгували ставками, щоб отримати хорошого позичальника у всіх галузях, в тому числі і в сільському господарстві. Чи створять банк для аграріїв - думаю, для України це було б цікаво. Але навіть якщо цього не відбудеться, багато комерційних банків будуть працювати на цьому ринку", - упевнений Яцура.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас