Банкір: Приплив депозитів буде більшим, ніж приплив кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Приплив депозитів буде більшим, ніж приплив кредитів

Кредит&Депозит
805
Приплив депозитів у 2011 р. буде більшим, ніж приріст кредитів, вважає аналітик Ерсте Банку Мар'ян Заблоцький. Про це він заявив на прес-конференції Форуму провідних міжнародних фінансових установ (ФПМФУ), передає кореспондент FINANCE.UA.
"У цілому ми побачимо поступове відновлення кредитування у новому році і продовження припливу депозитів у банківську систему. Однак, в 2011 р. приплив депозитів буде більшим, ніж приплив кредитів", - зазначив аналітик.
"За нашими прогнозами в 2011 і 2012 рр. зростання кредитів буде меншим, ніж приріст номінального ВВП, тобто є значні обмежуючі фактори, що впливають на приріст кредитів. В цілому ми зійшлися на тому, що в 2011 р. приріст кредитів загалом становитиме близько 8%, а в 2012 р. близько 13%, тобто дійсно меншим від того приросту інфляції і реального ВВП, який є в країні", - вважає Заблоцький.
На його думку, приросту кредитів заважає високий рівень неплатежів, який спостерігається в банківській системі, а також деякі проблеми, які банки відчувають при поверненні заставного майна. Що стосується відсоткових ставок, то аналітик прогнозує їх поступове зниження. - Але це, однозначно, не буде тим майже дворазовим зниженням, яке ми спостерігали в 2010 р.", - зазначив Заблоцький.
Також він припустив, що рівень проблемних кредитів практично досяг свого піку.
"У принципі, в 2011 р. є шанс в цілому банківської системи вийти на прибуток, проте все залежатиме від політики резервування окремих банків. Але шанси на прибуток загалом у 2011 р. у нас є", - сказав аналітик.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас