Банкіри: Ще рано стверджувати, що банківська система подолала кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Ще рано стверджувати, що банківська система подолала кризу

Казна та Політика
619
Зниження відсоткових ставок і відновлення доступу до світового ринку позикового капіталу - такі основні тенденції року для банківської системи назвали представники Форуму провідних міжнародних фінансових установ (ФПМФУ), які презентували своє дослідження "Огляд банківського ринку" на прес-конференції в Києві.
У той же час, на думку експертів, перешкодою для відновлення роботи українських банків залишається досить високий рівень проблемної заборгованості.
Серед факторів, що заважають стабілізації роботи банківського сектора, була названа також незахищеність кредиторів через відсутність оптимальної нормативно-правової бази та непередбачуваної практики її застосування.
"В Україні поширені фіктивні процедури банкрутства, на які суди дивляться "крізь пальці". Труднощі також виникають під час реалізації застав", - заявив член Ради Директорів Форуму, Голова правління Укрсоцбанку Борис Тимонькін.
Нагадаємо, ФПМФУ був створений 9 банками з іноземним капіталом у травні 2010 р.: КІБ Креди Агріколь, Сітібанк (Україна), ІНГ Банк Україна, ОТП Банк, Платинум Банк, Правекс-банк, Райффайзен Банк Аваль, УкрСиббанк та УніКредит Банк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас