Головний архітектор Києва: Грошей на реконструкцію "хрущовок" немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головний архітектор Києва: Грошей на реконструкцію "хрущовок" немає

Казна та Політика
698
Реконструкція "хрущовок" Києва в 2011 році не почнеться. Про це повідомив на засіданні містобудівної ради головний архітектор Києва Сергій Целовальник.
За словами Целовальника, основна проблема у вирішенні цього питання полягає у фінансуванні.
"Наприкінці 2010 року я мав надію, що на початку поточного 2011 року ми почнемо реконструкцію так званих "хрущовок". Тому що компанія "Фінпро" знайшла кошти - кредитні гроші, і все виглядало чудово. Та на якомусь етапі робота була припинена і все зірвалося", - заявив Целовальник.
Він підкреслив, що складність реалізації цього завдання полягає в тому, що спочатку необхідно побудувати нові будинки і переселити в них мешканців "хрущовок", а потім вже зносити ці "хрущовки". Однак, за його словами, такого маневреного житлового фонду для відселення зараз немає.
Що стосується утеплення і модернізації кожної окремої "хрущовки", то на думку Целовальника, такий шлях не вирішить комплексні містобудівні завдання, і зокрема забезпечення людей у достатній кількості доступним і якісним житлом.
Як повідомлялося, в Київській адміністрації заявляли, що мають намір переселити мешканців з трьох "хрущовок" у 2011 році.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас