У Фінляндії відновлять рецепт пива двохсотлітньої давності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Фінляндії відновлять рецепт пива двохсотлітньої давності

176
У Фінляндії вирішили відновити рецепт пива, виявленого серед останків затонулого 200 років тому корабля.
У липні 2010 року група дайверів виявила на дні Балтійського моря останки двощоглового судна, яке, вочевидь, затонуло між 1800 і 1830 роком. Корабель, вочевидь, прямував з Копенгагена до Санкт-Петербургу і віз в російську столицю вантаж алкоголю, повідомляє cybersecurity.ru.
Спочатку думали, що в пляшках виключно шампанське Heidsieck, Veuve Clicquot і Juglar. Проте, коли пляшки стали піднімати на поверхню, одна з них вибухнула, і виявилося, що це пиво. Пізніше було встановлено, що в кількох інших пляшках також знаходилося пиво. Причому, як з'ясували четверо експертів, воно було цілком придатне до вживання.
Влада Аландських островів звернулася до Фінський центр технічних досліджень (VTT) з проханням відновити рецептуру. За словами представників дослідного центру, пиво виявилося кислим з нотками чогось присмаленого. "Експерти, які спробували вміст пляшок, сказали, що на смак це дуже старе пиво, що не дивно", - розповіла доктор Анніка Вільгельмсон.
Тепер вчені спробують знайти живі клітини дріжджових грибків або інших мікроорганізмів. "Поки ми тільки бачили клітини в мікроскоп, але ми не знаємо мертві вони чи живі, - заявила Вільгельмсон. - Якщо нам не вдасться знайти живі мікроорганізми, ми подивимося на їх ДНК і порівняємо їх з відомими зараз видами пивних дріжджів".
Фінські дослідники вважають, що основною складністю буде визначення типу використаного хмелю. Взагалі ж вчені визнають, що якими б не виявилися отримані результати, їм у будь-якому випадку доведеться багато чого додумувати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас