Кабмін розробив схему, за якою можна зняти Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розробив схему, за якою можна зняти Черновецького

Казна та Політика
876
Кабмін затвердив законопроект, що надає депутатам право двома третинами голосів відправити у відставку мера.
Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в українському уряді.
Кабінет міністрів затвердив законопроект "Про внесення змін до законів "Про місцеве самоврядування" та "Про вибори депутатів ВР, АРК, місцевих рад та сільських, селищних і міських голів".
Відповідно до запропонованих змін у разі незгоди депутатського корпусу з політикою обраного міського голови, сесія ради отримує право двома третинами голосів висловити йому недовіру і відправити у відставку.
При цьому, в розробленій владою схемою відсутній пункт про обов'язкове проведення позачергових виборів мера у випадку його дострокової відставки.
За новим законом обов'язки мера аж до чергових виборів може виконувати секретар ради.
Найближчими днями закон буде переданий до парламенту і розглянутий за скороченою процедурою.
Як вважають експерти, таку поспішність влада демонструє у зв'язку з жорстким конфліктом, який розгорнулися між мером Києва і нинішньою владою в особі голови Київської міської державної адміністрації Олександром Поповим.
Як відомо, днями депутат від БЮТ Микола Томенко заявив, що Леонід Черновецький написав заяву про відставку, що в свою чергу спростували в Блоці Черновецького.
Експерти переконані, що законопроект дозволить владній партії вирішити проблеми в столиці - усунути від влади Черновецького і при цьому не проводити дострокові вибори, до яких кандидат від влади не готовий.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас