S&P відкликало рейтинги Одеси через брак інформації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P відкликало рейтинги Одеси через брак інформації

Казна та Політика
158
Служба кредитних рейтингів Standard&Poor`s підтвердила довгостроковий кредитний рейтинг "ССС+" і рейтинг за національною шкалою "uaBB", присвоєні Одесі, ґрунтуючись на доступній в даний час інформації, після чого відкликала рейтинги. Прогноз щодо рейтингів на момент відкликання - "Негативний", йдеться в повідомленні агентства.
"Ми відкликаємо рейтинги Одеси, оскільки не отримуємо від адміністрації міста достатньої та своєчасної інформації, необхідної для подальшого моніторингу рейтингів", - відзначають в агентстві.
На думку аналітиків, місто, ймовірно, зіткнеться з піком витрат на обслуговування і погашення боргу до 20% поточних доходів в 2012 р.
Рейтинги також відображали слабку ліквідність, низьку фінансову гнучкість і передбачуваність внаслідок нерозвиненості системи міжбюджетних відносин.
Нагадаємо, 30 грудня 2010 р. служба кредитних рейтингів S&P підвищила довгостроковий кредитний рейтинг емітента і рейтинг за національною шкалою міста Одеси з "ССС-" до "ССС +" і з "uaCCC-" до "uaBB" відповідно з огляду на те, що до кінця року місто вчасно і в повному обсязі виконало свої боргові зобов'язання.
Як ішлося в повідомленні, прогноз "Негативний" відображає високі ризики рефінансування, яким піддається Одеса через невисокі результати виконання бюджету, дуже слабкі показники ліквідності та зростання витрат на обслуговування і погашення боргу в 2012 р. до 20% поточних доходів, пов'язаного з необхідністю одноразовим погашенням решти валютного банківського кредиту.
Варто також відзначити, що 31 грудня минулого року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинги міста Одеса, Україна, і виключило їх зі списку Rating Watch "негативний", куди рейтинги були поміщені 15 грудня 2010 р. Одночасно з цим рейтингам було присвоєно "стабільний" прогноз, і рейтинги були відкликані.
Як було сказано в повідомленні агентства, довгострокові рейтинги в іноземній і національній валюті були підвищені з рівня CC до B-, а національний довгостроковий рейтинг підвищений з рівня B-(ukr) до BBB+ (ukr). Короткостроковий рейтинг в іноземній валюті підвищено з рівня C до B.
Рейтинги були відкликані, тому що Fitch не зможе проводити оцінку кредитоспроможності міста Одеси надалі у зв'язку з недостатністю інформації. Відповідно, Fitch більше не рейтингує даного емітента і не проводить щодо нього аналіз.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас