Підвищення пенсійного віку для жінок не вирішить ніяких проблем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення пенсійного віку для жінок не вирішить ніяких проблем

Казна та Політика
879
Колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко вважає недоцільним підвищення пенсійного віку для жінок, оскільки воно не вирішує ніяких проблем.
"Як експерт, я дотримуюсь тієї точки зору, що якщо ми хочемо провести пенсійну реформу в Україні, від питання про збільшення пенсійного віку для жінок треба відмовитися. Для всіх очевидно, що сьогодні питання підвищення пенсійного віку не вирішить жодних проблем як самих жінок, так і балансу Пенсійного фонду України. Уряд неодноразово заявляв про те, що заощадить на цьому кроці лише близько 500 мільйонів гривень щороку. На сьогоднішній день дефіцит бюджету Пенсійного фонду разом з державними дотаціями становить близько 60 мільярдів гривень. Отже, підвищення пенсійного віку не є тим ресурсом, який суттєво змінить ситуацію у пенсійній системі України", - сказав він.
Він також підкреслив, що "нинішній уряд досі не реалізував жодної передвиборчої обіцянки у соціальній сфері президента України Віктора Януковича. Це стосується не лише розмірів пенсій, але і в цілому поліпшення життя наших громадян".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас