Черновецький вийшов на роботу 7 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький вийшов на роботу 7 лютого

Казна та Політика
1274
Міський голова Києва Леонід Черновецький у понеділок, 7 лютого, вийшов на роботу. Таку інформацію РБК-Україна підтвердила прес-секретар секретаря Київської Ради Олеся Довгого Ольга Туній.
"Олесь Станіславович (Довгий) повідомив, що він (Черновецький) в неділю повернувся, а в понеділок вийшов на роботу", - заявила Туній.
Напередодні голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов висловив упевненість, що найближчим часом Черновецький з'явиться на своєму робочому місці. Голова КМДА також зазначив, що відсутність Черновецького ніяк не впливає на роботу столичної влади.
Відзначимо, інформація про те, що Черновецький написав заяву про відставку, раніше не підтвердилася. "Він не писав ніяких заяв", - заявило 4 лютого РБК-Україна джерело в оточенні столичного мера.
Депутат Київради від БЮТ Тетяна Меліхова також повідомила, що ніякого підтвердження інформації про відставку Черновецького не знайшла.
В свою чергу раніше віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко заявив, що, за інформацією оточення Черновецького, мер Києва написав заяву про відставку. Віце-спікер вважає, що таким чином Черновецький хоче показати, що "нова влада не виконала перед ним даних обіцянок щодо його оточення і продовжує використовувати кримінальні переслідування, відповідно, в нього залишився єдиний інструмент тиску - через написання заяви".
водночас, Томенко сумнівається, що в Києві відбудуться дострокові вибори мера. "Швидше за все, Черновецький отримає для свого оточення якісь гарантії недоторканності та врахування їх думок при затвердженні рішень з управління містом", - зазначив Томенко.
Варто зауважити, що в разі відставки міського голови, згідно з нормами чинного українського законодавства, позачергові вибори його наступника мають відбутися не пізніше, ніж через 60 днів після відставки. Також можливі позачергові вибори міського голови і Київради, але за рішенням Верховної Ради або самого Київради. Якщо Київрада не оголошує про саморозпуск, а також не оголошуються позачергові вибори мера, його обов'язки до настання чергових виборів виконує секретар міськради. Секретарем Київради є Олесь Довгий, обраний до міських зборів за списком Блоку Черновецького.
Нагадаємо також, що посади мера м. Києва та голови КМДА розділені на законодавчому рівні, раніше заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович. За його словами, в тому, що мером Києва є обраний киянами Черновецький, а головою КМДА призначений Олександр Попов, немає ніяких юридичних невідповідностей. Раніше Президент України Віктор Янукович призначив Попова головою КМДА і звільнив з цієї посади Черновецького.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас