Система "Рада" на грані вимирання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Система "Рада" на грані вимирання

551
Рано чи пізно депутатам доведеться перейти на нову систему голосування, що позбавить їх можливості голосувати за двох.
Про це в коментарі заявив розробник системи "Рада", директор Інституту проблем математичних машин і систем Анатолій Морозов.
Зокрема, за його словами, найближчим часом треба буде проводити повну заміну системи "Рада-3" на "Рада-4". Після цього, як запевнив розробник системи "Рада", можливість голосувати за кількох людей буде виключена.
"У дуже близьких планах - заміна системи "Рада" на новішу версію. Керівництво Верховної Ради вже порушувало цю тему, були зустрічі з розробниками і конкретні технічні завдання", - сказав Морозов.
Він також нагадав, що нинішня система відпрацювала 11 років. "Система "Рада" не тільки морально, а й фізично застаріла, може розсипатися в будь-який момент. Елементна база не розрахована на стільки років безперервної роботи. Тому зараз потрібна повна її модифікація", - запевнив експерт. При цьому, за словами розробника, поки про терміни заміни говорити складно. "Коли будуть виділені гроші, тоді можна буде назвати термін.
Очевидно, що не пізніше, ніж через рік-два нова система вже повинна працювати. Точно можу сказати, що там буде сенсорна система натискання кнопки, і голосувати за двох можливості не буде", - підсумував Морозов.
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас