Американські нафтовики виручать від продажу активів 5 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські нафтовики виручать від продажу активів 5 мільярдів доларів

Енергетика
223
Американська нафтогазова корпорація Chesapeake Energy оголосила про продаж своїх активів і часток відразу в двох енергокомпаніях, повідомляє The Wall Street Journal. Таким чином, Chesapeake має намір залучити близько 5 мільярдів доларів для виплати своїх боргів.
Зокрема, компанія продасть активи, пов'язані з видобутком сланцевого газу в проекті Фейеттвілл. Крім того, буде реалізований 25,8-відсотковий пакет під Frac Tech Holdings і 20-відсоткова частка в Chaparral Energy.
Як заявив глава Chesapeake Обрі Макклендон, угоди будуть завершені протягом першого півріччя. Він не назвав фірми, які зацікавлені в купівлі активів.
Зусилля Сhesapeake щодо скорочення боргового тягаря проявилися через місяць після того, як інвестор-мільярдер Карл Ікан повідомив, що володіє 5,8-відсотковою часткою в компанії. Він також зазначив, що акції Сhesapeake недооцінені, і він проведе переговори з менеджментом щодо того, як максимізувати вартість акцій.
Компанія Chesapeake Energy є одним зі світових лідерів в області виробництва "неконвенційних" нафти і газу, включаючи розвідку та видобуток вуглеводнів із сланцевих порід. Компанія веде видобуток на родовищах Барнетт, Фейеттвілл, Ігл-Форд, Марселлус та інших. Партнером Chesapeake виступає провідна китайська нафтогазова корпорація CNOOC.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас