Через НБУ банки можуть недорахуватися 8 млрд депозитних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через НБУ банки можуть недорахуватися 8 млрд депозитних коштів

Кредит&Депозит
2062
Ініціатива Національного банку України про заборону дочасної видачі банківських вкладів може дорого обійтися банківській системі країни. Про це у коментарі журналістам повідомив аналітик компанії "МПП-консалтинг" Павло Мельник.
"Швидше за все, Нацбанк прийме заборону забирати вклади дочасно. Однак це не означає повної заборони. Банк має право видавати кошти через 30 днів після звернення. Звичайно, таке рішення НБУ продиктовано інтересами банків, забезпечить їм більшу стабільність на випадок, якщо всі вкладники одночасно кинуться знімати гроші, почувши, що якийсь банк має проблеми", - сказав Мельник.
При цьому він зазначив, що такі дії НБУ відлякають багатьох вкладників.
"Ініціатива Нацбанку відлякає багатьох вкладників. Кількість коштів на депозитах зменшиться на 2-3%, а тривалість депозитів скоротиться на 4-6 місяців. Зараз громадяни тримають у банках 278 млрд грн. Внаслідок заборони НБУ на дочасну видачу депозитів сума зменшиться на 8 млрд грн", - спрогнозував експерт.
Нагадаємо, за минулий рік обсяг депозитів фізичних осіб у банках України збільшився на 60,6 млрд гривень, або майже на третину (28,8%), і станом на 1 січня 2011 року склав 270,7 млрд гривень (на початок 2010-го - 210,1 млрд грн).
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас