Generali може придбати близько 1% акцій ВТБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Generali може придбати близько 1% акцій ВТБ

Фондовий ринок
118
Італійська фінансова група Generali може придбати близько 1% акцій ВТБ за близько $300 млн, повідомило джерело агентству Bloomberg.
Представник Generali не коментує цю інформацію.
У понеділок почалося road show ВТБ в рамках продажу 10% держпакету акцій банку.
Road show ВТБ займе тиждень, збір пропозицій про купівлю акцій організовують Merrill Lynch, Deutsche Bank і "ВТБ Капітал". Результати переговорів з інвесторами планується обговорити на засіданні наглядової ради ВТБ, яке призначено на 14 лютого.
Газета "Ведомости" з посиланням на неназвані джерела в понеділок повідомила, що італійська фінансова група Generali може стати якірним інвестором розміщення акцій ВТБ. За словами учасників консультацій за угодою, на яких посилається видання, обговорюється сума угоди на рівні не менше $3,5 млрд.
РФ зараз належить 85,5% акцій ВТБ. Раніше глава ВТБ Андрій Костін говорив, що до 10% акцій другого за величиною російського банку буде приватизовано в першому кварталі 2011 року. Планувалося також, що покупцем виступить пул інвесторів на чолі з американським фондом TPG. Однак ВТБ не виключав, що у разі потреби частина акцій може бути продана і на відкритому ринку. На даний момент перспективи і формат участі в операції TPG не ясні.
ВТБ в травні 2007 року провів IPO, розмістивши 22,5% акцій за ціною 0,136 рубля за акцію і $10,56 за GDR (одна GDR відповідає 2 тис. акцій). Всього за рахунок IPO банк залучив близько 206 млрд рублів ($8 млрд).
Задовго до IPO ВТБ, в 2003-2004 рр., уряд обговорював продаж міноритарних пакетів акцій банку закордонним інвесторам, у числі яких, крім ЄБРР та IFC, називався Mediabanca - великий акціонер Generali.
У Росії і ще декількох східноєвропейських країнах Generali працює в рамках СП з чеською групою PPF - Generali PPF Holding. Цій компанії належать ТОВ "Дженералі ППФ страхування життя" і ТОВ "Дженералі ППФ загальне страхування".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас