Банкір: У найближчі 2-3 роки кредитних "бумів" не відбудеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: У найближчі 2-3 роки кредитних "бумів" не відбудеться

Кредит&Депозит
1171
У найближчі 2-3 року не відбудеться стрімкого зростання темпів кредитування. Про це в коментарі FINANCE.UA заявив голова правління Юнекс банку Андрій Яцура.
"Банківська система переосмислила свої підходи до видачі кредитів і таких бумів вже не буде", - зазначив банкір.
Він заявив, що до питання валютного кредитування фізосіб у нього ставлення двояке. З одного боку введені обмеження - цілком виправдані, оскільки валюта, в якій надається кредит, нестабільна і має дуже високу волатильність.
"Криза показала, що дохід - непостійний. І жити в кредит можна, але не завжди вдається розрахувати свої сили. Тому, напевно, якщо ти отримуєш свій дохід у гривні, то логічно, що ти як позичальник можеш розглядатися теж в гривні", - вважає Яцура.
З іншого боку, на його переконання, слід було б ще до кризи застосувати різні економічні важелі, нормативи для валютного кредитування фізосіб. "Тоді б сформувався не такий великий портфель і ситуація була б не такою критичною", - заявив він.
Банкір зазначив, що зараз вже спостерігається реакція, коли в банківську систему повертаються гроші і банки зменшують відсоткові ставки.
"Сьогодні вже видають фізособам кредити в національній валюті від 14 до 18% за конкретними програмами і продуктам. Але ж у валюті колись теж кредитувалися під 15-16%. Для фізосіб найкращим є, напевно, кредитування в гривні, тому що вони зможуть прораховувати свої можливості. Але я не виключаю можливість повернення та валютного кредитування. Думаю, це вже не буде мильною булькою, адже і банки, і позичальники стали більш виваженими в цьому питанні", - резюмував банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас