Аналітики розглядають кілька сценаріїв розвитку подій на ринку золота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики розглядають кілька сценаріїв розвитку подій на ринку золота

Банківські метали
1034
Золото показало непогане зростання останніми роками. Настрої серед інвесторів на ринках дорогоцінних металів обумовлюються багатьма чинниками. Профільні аналітики розглядають кілька сценаріїв розвитку подій на ринку золота.
Згідно з базовим (найбільш ймовірним) сценарієм (помірне зростання долара проти євро, збереження базових ставок країнами G7 на нинішніх низьких рівнях, низькі рівні інфляції протягом майбутніх шести кварталів, зростання грошової маси в країнах G7 близько 6%, зростання ліквідності на глобальних ринках) ціни на золото складуть (в середньому по 2011 році) $1451 за трійську унцію і трохи більше $1584 - в середині 2012 року.
Песимістичний сценарій (істотне зростання долара проти євро, обумовлене активною покупкою інвесторами активів, деномінованих в доларах, більш впевнене, ніж очікувалося, зростання американської та світової економіки, що призведе до більш раннього підйому відсоткових ставок Центробанками різних країн світу, помірне зростання ліквідності на світових ринках ) імовірність якого становить порядку 0.1-0.15, припускає зниження цін до рівнів, близьких до $1000 за трійську унцію.
Впевнено оптимістичний сценарій (зниження американського долара не тільки по відношенню до євро, але і по відношенню до азійських валют протягом найближчих шести кварталів, значне зростання грошової пропозиції в країнах G-7, зростання ліквідності на світових ринках більш ніж 20%), імовірність якого 0.35 , припускає середні ціни в 2011 році порядку $1628 за трійську унцію і трохи більше $1900 - до середини 2012 року.
Особливо наголошується, що запропоновані сценарії не враховують фактор виникнення будь-яких геополітичних криз у світі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас