У Львівську область завдяки Євро-2012 буде інвестовано понад 10 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львівську область завдяки Євро-2012 буде інвестовано понад 10 млрд грн.

Казна та Політика
136
Понад 10 мільярдів гривень будуть інвестовані у Львів і Львівську область завдяки проведенню в місті матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Про це в Польщі сказав глава Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, який 3-4 лютого брав участь у Польсько-Українському форумі самоврядування і в Економічному саміті у Варшаві.
"Львівщина має унікальний шанс отримати таку суму грошей, яку вона ще ніколи не отримувала не лише за час незалежності, але і до того", - зазначив губернатор.
Він зауважив, що в місто і область лише минулого року було вкладено майже 3 млрд. грн., що в 10 разів більше, ніж у підготовку Євро-2012 у 2009 і 2008 роках разом узятих.
Цього року, сказав він, інвестиції складуть 7-8 млрд. грн., з яких близько 3 млрд. грн. будуть спрямовані на спорудження та реконструкцію доріг, серед яких - траси з Києва до пунктів пропуску на кордоні з Польщею в Шегинях, Краківці і Раві-Руській.
Крім цього, за словами Цимбалюка, буде реконструйована дорога зі Стрия до Трускавця.
Близько 70% коштів на підготовку області до Євро-2012 виділить український уряд, а інші будуть профінансовані місцевою владою і приватними інвесторами.
"Це (кошти, які виділяє центральна влада) свідчить про те, як Президент нашої держави, Кабінет міністрів приділяють увагу Львівщині. Наше завдання, щоб ці кошти були використані ефективно", - зауважив губернатор.
За його словами, кошти будуть спрямовані не тільки на будівництво стадіону, реконструкцію аеропорту і доріг у місті та області, а також на закупівлю нової спеціалізованої техніки, якої потребує Львівщина.
Цимбалюк додав, що приватні інвестори вкладуть у підготовку до чемпіонату, головним чином, на спорудження готельної бази та інших об'єктів сфери обслуговування, щонайменше, 500 млн. грн.
Він також запевнив, що влада Львівської області виконує всі завдання, поставлені в рамках підготовки до Євро-2012, а готельна база готова вже на 115% вимог УЄФА. "Ми чітко виконуємо всі графіки".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас