ЄС вирішив покінчити з енергозалежністю від Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вирішив покінчити з енергозалежністю від Росії

Енергетика
1023
Європейський Союз (ЄС) має намір зменшити надмірну залежність від постачань російського газу. Така мета зафіксована у плані дій щодо забезпечення надійного енергопостачання, затвердженого на саміті ЄС у Брюсселі.
Зокрема, у прийнятому рішенні про розширення стратегічного партнерства в енергетиці передбачається збільшити постачання з родовищ на Каспійському морі, розширити мережу трубопроводів та виділити додаткові кошти на пошуки відновлюваних джерел енергії.
Підбиваючи підсумки зустрічі, голова Європейської ради Херман ван Ромпей підкреслив, що реалізація намічених планів буде сприяти сталому економічному зростанню і створенню нових робочих місць.
"Забезпечення надійного, безперебійного постачання енергоносіями за розумними цінами є одним з пріоритетних завдань", - підкреслюється в спільній заяві за підсумками зустрічі глав держав і урядів.
На саміті вирішили, що після 2015 року жодна країна Євросоюзу не залишиться відрізаною від загальної системи газо- і електропостачання. З цією метою планується суттєво розширити мережу трубопроводів. В ролі конкретної мети названо проект "Північ - Південь", покликаний розширити газотранспортну систему в Південній Європі і мережа трубопроводів, що ведуть до країн Балтії. Таким чином, будуть попереджені проблеми, подібні до тих, що виникли в результаті перебоїв у поставках енергоносіїв з Росії та України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас