Генпрокуратура: Закінчено слідство у справі Діденка і Філіпчука — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: Закінчено слідство у справі Діденка і Філіпчука

Казна та Політика
325
Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство відносно колишнього першого заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка і колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.
Наразі обвинувачені та їх адвокати знайомляться з матеріалами справ, повідомляє відділ зв'язків зі ЗМІ Генпрокуратури у п'ятницю.
Як повідомлялося, Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд куб. м газу.
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз України" і Державної митної служби в розтраті природного газу, який належить компанії RosUkrEnergo АG, і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, в ході слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. У даній справі були заарештовані І. Діденко, екс-глава Держмитслужби Анатолій Макаренко та заступник начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.
Філіпчук був затриманий у Києві 14 грудня 2010 року за підозрою у зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. Він обіймав посаду міністра охорони навколишнього природного середовища України з грудня 2007 по березень 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас