Саприкін: Україна в будь-якому випадку виграє, працюючи з компанією Vanko — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саприкін: Україна в будь-якому випадку виграє, працюючи з компанією Vanko

Енергетика
479
Україна в будь-якому випадку виграє, працюючи з компанією Vanko на розробці шельфу Чорного моря. Таку думку в коментарі ІМК висловив незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін.
"Це перший досвід щодо укладення угоди з розподілу продукції. Тобто законодавство в Україні існує давно, воно модифікувалося. Однак це перший досвід, і він досить складний. У принципі, є певні недоліки цієї угоди. Разом з тим, треба з чогось починати. А компанія Vanko має досвід на глибокому шельфі, і та група інвесторів, яка зібралася, має кошти. А питання щодо обладнання і певного досвіду буріння вирішується шляхом сервісних компаній", - переконаний експерт.
На думку Саприкіна, потрібно з чогось починати, і такий проект з Vanko є доцільним і його важко порівнювати з проектами інших країн.
"Це досить ризикований проект. І ті інвестори, які ризикують сотнями мільйонів доларів, можуть втратити все. Втім, можуть і виграти. Україна в будь-якому випадку виграє і отримає значний досвід з точки зору розвідки цього родовища, роботи з обладнанням на великих глибинах. Цей ризиковий проект треба починати, і користь буде. Певні проблемні моменти в угоді в процесі роботи будуть уточнені в інтересах України", - запевнив енергетичний експерт.
Нагадаємо, як повідомляв ІМК, перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв сказав, що контракт з компанією Vаnco вигідний Україні. У той же час лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що мирова угода з Vаnco загрожує енергетичній безпеці України.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас