Євро-2012 в України не відберуть. Відставка Суркіса відкладається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро-2012 в України не відберуть. Відставка Суркіса відкладається

Казна та Політика
1001
Виконком ФФУ відкликав вимоги трьох четвертих колективних членів про скликання позачергового конгресу, на якому планувалося розглянути питання відставки глави ФФУ Григорія Суркіса. Про це йдеться в листі членів виконкому.
У посланні, адресованому Генеральному секретарю ФІФА Жерому Вальці, генеральному секретарю УЄФА Джанні Інфантіно і першому віце-президенту ФФУ Олександру Бандурці, сказано, що члени виконкому ФФУ не будуть "ставити питання про зміну керівництва ФФУ до завершення турніру УЄФА Євро-2012 і до закінчення терміну повноважень президента ФФУ".
Проте опозиційна частина ФФУ підкреслила, що "водночас ми залишаємо за собою право жорсткого контролю дій керівництва ФФУ з тим, щоб не допустити тиску на колективних членів, запобігання корупції та продовження ескалації конфліктів. Ми вважаємо, що ФІФА і УЄФА повинна разом з нами здійснювати таку контрольну функцію, розділивши відповідальність за недопущення порушень Статуту ФФУ. Впевнені, що Ви оціните наше спільне прагнення до взаєморозуміння і поваги".
У листі також йдеться, що "ніякого тиску ззовні на нас не здійснювалося, а відомості, спрямовані Вам про уявні процедурні порушення і несвободу вибору, фальсифіковані і не відповідають дійсності. Окрім того, тиск здійснювався зсередини, з боку керівних співробітників ФФУ, окремі з яких власноруч писали тексти рішень на підтримку Суркіса і примушували до їх ухвали. Такі факти розкрилися при проведенні публічних засідань у різних обласних федераціях".
Нагадаємо, що ФІФА і УЄФА погрожували Україні жорсткими санкціями, якщо влада буде продовжувати втручатися у справи Федерації футболу. Президент України Віктор Янукович вчора заявив, що обговорення внутрішніх проблем Федерації футболу слід відкласти на наступний рік. Заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман вважає, що в ситуацію з конфліктом навколо ФФУ необхідно втрутитися і тимчасово заборонити суперечки.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас