Топ-менеджери британських банків можуть отримати бонуси вперше за два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджери британських банків можуть отримати бонуси вперше за два роки

Казна та Політика
116
Керівники найбільших банків Великобританії в поточному році можуть отримати бонусні виплати, вперше за останні два роки, коли було ухвалено рішення відмовитися від них на тлі економічної кризи, пише інтернет-видання The Wall Street Journal.
Новини про відновлення бонусних виплат були зустрінуті невдоволенням з боку громадськості. Тоді коли в США роздратування щодо компенсацій спало, у Великобританії, незважаючи на відмови від бонусів минулого року і повернення британських банків до рентабельності після кризи, подібні негативні настрої все ще на підйомі.
Як повідомило виданню неназване джерело, бонус виконавчого директора однієї з найбільш сильно постраждалих від фінансової кризи британських банківських груп - Royal Bank of Scotland Group - Стівена Хестер очікується в розмірі 2,5 млн фунтів (4 млн доларів), при цьому не враховуються доходи за програмою заохочення акціями, які подвоять цю суму. Минулого року банкір відмовився від винагороди в 1,6 млн фунтів.
Виконавчий директор Barclays Боб Даймонд у відповідності зі своїм контрактом може отримати близько 3,4 млн фунтів разом з виплатами за довгостроковими угодами з акціями. У 2010 році він, будучи на посаді голови інвестиційного підрозділу банку разом з виконавчим директором Джоном Варлі відмовився від бонусів.
Топ-менеджер HSBC Holdings PLC Майкл Гехеган, який йде у відставку, може отримати 4280 тисяч фунтів бонусу без урахування інших надбавок. Минулого року він пожертвував бонусні гроші на благодійність.
Водночас представники банків повідомили, що остаточних рішень з компенсацій 2010 року не було ухвалено. За словами Даймонда, "період каяття і вибачень" для банків повинен закінчитися, повідомляє РИА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас