Експерт заявляє, що оцінка держпакету МАУ суттєво занижена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт заявляє, що оцінка держпакету МАУ суттєво занижена

Фондовий ринок
196
Оцінка вартості державного пакета акцій у розмірі 61,58% авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) не відповідає ринковій ціні даного активу, вважає аналітик інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Меселевський.
Про це він заявив у коментарі УНІАН.
"Виходячи з ціни попередньої угоди (вартість придбання 22,5% акцій МАУ, які були продані авіакомпанією Austrian Airlines за 19 мільйонів євро - УНІАН), вартість пакету повинна становити 550-560 мільйонів гривень без урахування премії за контроль. Премія за контроль може бути оцінена в 10-15% від ціни пакету акцій, а значить, загальна ціна угоди повинна бути близько 640 мільйонів гривень", - вважає Меселевський.
Нагадаємо, що ТОВ "Українська експертна група" - компанія, яку Фонд державного майна України відібрав для проведення оцінки вартості державного пакета акцій МАУ, - оцінила даний актив в 270 мільйонів гривень.
Серйозні розбіжності між вартістю держпакету акцій МАУ, розрахованої на підставі реально укладеної угоди, і оцінкою даного активу, виконаної за дорученням ФДМУ, експерти пояснюють відмінностями в мотивації дій продавців - Austrian Airlines і ФДМ Україні. "Все залежить від того, які цілі ставлять перед собою ті, хто продають цей пакет", - заявив партнер інвестиційної компанії Capital Times Ерік Найман.
5 листопада 2010 ФДМУ оголосив про приватизацію державного пакету акцій МАУ.
22 листопада 2010 глава ФДМУ Олександр Рябченко заявив, що Фонд держмайна вважає, що реалізаційна ціна 61,58% державного пакету акцій МАУ повинна становити 250 мільйонів гривень.
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" - провідна українська авіакомпанія. Флот МАУ складається з 19 літаків "Боїнг 737-300/400/500/800". Авіакомпанія з'єднує Україні з 35 столицями та ключовими містами Європи, Азії, Африки та СНД. МАУ виконує більше 450 міжнародних і внутрішніх рейсів у тиждень на власних літаках і в партнерстві з іншими авіакомпаніями.
Авіакомпанія Austrian Airlines продала приналежний їй пакет акцій МАУ в розмірі 22,5% за 19 мільйонів євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас