Янукович спробує повернути українцям гроші Ощадбанку СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович спробує повернути українцям гроші Ощадбанку СРСР

Валюта
11481
Гроші вкладників Ощадбанку СРСР необхідно повертати спокійно і без ажіотажу, розробивши відповідну державну концепцію та державну програму. Таку думку 1 лютого висловив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Олександр Пеклушенко, передає кореспондент ІА REGNUM в Києві.
"Потрібно чітко розуміти, що держава зобов'язана демонструвати повагу до прав громадян. Втративши вклади в Ощадбанку СРСР, громадяни постраждали не через власну дурість, а через те, що сталося в державі і з державою", - зазначив депутат. "Тому, по-перше, на мій погляд, необхідно за фактом визнати державним боргом знецінені та втрачені заощадження вкладників Ощадбанку СРСР. По-друге, повинна бути розроблена державна концепція повернення цих вкладів. А вже під державну концепцію розробляється державна програма повернення вкладів. Тоді можна почати спокійний процес виплати людям їхніх грошей, які вони втратили після розпаду СРСР", - заявив Пеклушенко.
Напередодні народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав серед ключових соціально-економічних питань, на вирішенні яких буде зосереджено увагу більшості у Верховній Раді в ході VIII сесії, повернення заощаджень вкладників Ощадбанку. "Це питання, яке непокоїть суспільство вже протягом кількох років... Нам треба знайти відповіді на питання про терміни і механізм повернення цих вкладів", - сказав Єфремов.
Відзначимо, що вирішити питання повернення заощаджень вкладників Ощадбанку СРСР намагалася ще Юлія Тимошенко під час перебування на посту прем'єр-міністра. Тоді виплати кожному вкладнику були обмежені сумою в 1 тис. гривень і супроводжувалися ажіотажем, який призвів до смерті кількох людей похилого віку у величезних чергах.
За матеріалами:
Главред
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас