Китайська корпорація отримає доступ до технологій США з видобутку нафти з бітумінозних сланців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська корпорація отримає доступ до технологій США з видобутку нафти з бітумінозних сланців

Енергетика
273
Китайська корпорація CNOOC домовилася з американською компанією Chesapeake Energy про купівлю 33,3% у проекті з розробки нафтоносних родовищ у штатах Колорадо і Вайомінг.
Китайці зобов'язалися фінансувати дорогу розробку, щоб отримати доступ до технологій американських партнерів з видобутку нафти з бітумінозних сланців, повідомляє РБК daily.
Згідно із заявою CNOOC, частка в 33,3% в проекті Chesapeake Energy обійшлася компанії в 570 млн дол. Проте сукупний обсяг інвестицій в родовища з боку CNOOC складе 1,3 млрд дол., оскільки, згідно з домовленістю, дві третини витрат на розробку родовища припадуть саме на китайську сторону. Передбачається, що решта коштів буде проінвестована в проект до 2014 року.
Варто відзначити, що це вже друга аналогічна угода між CNOOC і Chesapeake Energy за останній час. У жовтні минулого року китайська сторона придбала у Chesapeake Energy 33,3% у проекті Eagle Ford Shale на півдні Техасу за 1,08 млрд дол.
Як вважають експерти і представники самих компаній, досягнуті домовленості принесуть величезну вигоду обом сторонам. Для обмеженої в коштах Chesapeake Energy інвестиції дадуть можливість приступити до трудомісткої і дорогої розробки нафтоносних сланців. "Ця угода дозволить нам знайти кошти для видобутку вуглеводнів, які є на території нашої країни. З часом це знизить залежність США від імпорту енергоресурсів, створить тисячі нових високооплачуваних робочих місць всередині країни й істотно поповнить місцевий і федеральний бюджети за рахунок податкових надходжень", - заявив виконавчий директор Chesapeake Energy Обрі Макклендон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас