Платники податків попросили ВР роз'яснити положення Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платники податків попросили ВР роз'яснити положення Податкового кодексу

Казна та Політика
1504
Комітету ВР з питань податкової та митної політики надходить значна кількість звернень платників податків щодо застосування положень Податкового кодексу. Про це ІМК повідомили в інформаційному управлінні Верховної Ради України.
На засіданні комітету його голова Віталій Хомутинник відзначив, що звернення стосуються, зокрема, питань адміністрування податків, нарахування і сплати податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб, плати за землю тощо. Значна кількість звернень стосується спрощеної системи оподаткування.
За його словами, серед інших напрямів роботи Комітету в рамках парламентського контролю введено щомісячний моніторинг питань застосування положень Податкового кодексу, планується заслухати інформацію Міністерства фінансів та контролюючих органів щодо результатів аналізу практики застосування положень Податкового кодексу у I півріччі 2011 року.
На засіданні Комітету йшлося також про необхідність внесення до Кодексу змін "в частині уточнення окремих положень, усунення множинності трактувань та вдосконалення, особливо в частині, яка впливає на доходну частину бюджетів усіх рівнів, створення офіційного веб-сайту Комітету для постійного діалогу в режимі on-line з платниками податків".
Хомутинник повідомив, що сайт вже створений і це допоможе істотно активізувати роботу з громадянами щодо впровадження норм Кодексу, забезпечити виконання його вимог як платниками податків, так і органами державної податкової служби та дозволить вести дискусії щодо законодавчої роботи Комітету.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас