Ціна на нафту марки Brent перевищила 100 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на нафту марки Brent перевищила 100 доларів

Енергетика
309
Світові ціни на нафту за підсумками біржових торгів, що пройшли 31 січня, значно зросли, повідомляє Associated Press.
У Лондоні північноморська нафта Brent з поставкою в березні подорожчала відразу на 1,59 долара до позначки в 101,1 долара за барель. Стодоларову межу нафта Brent подолала вперше з вересня 2008 року.
На торгах у Нью-Йорку березневі ф'ючерси на нафту марки WTI 31 січня подорожчали на 2,85 долара до позначки в 92,19 долара за барель - максимуму з жовтня 2008 року. За дві біржові сесії ціна на нафту на нью-йоркській біржі зросла на 8 відсотків.
Зростання світових цін на нафту біржові аналітики пов'язують із ситуацією в Єгипті, де з 25 січня тривають масові антиурядові виступи.
Розташований на території Єгипту Суецький канал - один з основних маршрутів транспортування нафти - на добу по ньому перевозиться близько 2,4 мільйона барелів. Через складну ситуацію в Єгипті низка компаній, включаючи AP Moller-Maersk, тимчасово призупинили перевезення вантажів по Суецькому каналу.
Дві третини нафти, що перевозиться через Суецький канал, призначені європейським споживачам, чим, відзначає Associated Press, і пояснюється різниця в ціні на енергоносії на біржах Лондона і Нью-Йорка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас