Обама підписав указ про заснування консультативної ради з економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама підписав указ про заснування консультативної ради з економіки

125
Президент США Барак Обама в понеділок підписав указ про створення консультативної ради з питань створення робочих місць та забезпечення конкурентоспроможності. Про намір створити нову групу "зовнішніх" економічних радників замість колишньої, яку очолює екс-керівник ФРС Пол Волкер, Обама оголосив ще 21 січня. Тоді ж він повідомив, що очолить нову раду керівник компанії General Electric Джеффрі Іммельт.
"Рада буде проводити регулярні зустрічі та обговорювати, яким чином можна дати імпульс розвитку економіки та сприяти процвітанню американського народу, щоб ці ідеї допомагали президенту у прийнятті рішень. Також рада буде надавати всім федеральним міністерствам і відомствам, які займаються економічними питаннями, необхідну інформацію та рекомендації", - йдеться в указі президента, текст якого був переданий в "РИА Новости" прес-службою Білого дому.
Указ про створення ради одночасно припинив діяльність колишньої групи радників.
"Консультативна рада з питань створення робочих місць та забезпечення конкурентоспроможності завершить свою діяльність через два роки, якщо не буде (окремого) указу президента про продовження терміну. Даний указ одночасно скасовує указ від 6 лютого 2009 року про створення ради з питань економічного відновлення", - наголошується в документі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас