СБУ порушила справу проти екс-голови Держкомрезерву Поживанова за розкрадання 35 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ порушила справу проти екс-голови Держкомрезерву Поживанова за розкрадання 35 млн грн

Кримінал
388
Головним слідчим управлінням Служби безпеки України (СБУ) в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання державних коштів на суму понад 7 млрд грн, у тому числі виявлених міжнародними аудиторськими компаніями при перевірці використання урядом України бюджетних коштів у 2008-2009 рр. та першому кварталі 2010 р., порушено кримінальну справу стосовно колишнього голови Держкомрезерву України Михайла Поживанова за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
У відношенні Поживанова винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні розкрадання державних коштів на суму майже 35 млн грн.
Нагадаємо, сьогодні Генеральна прокуратура повідомила, що Поживанов оголошений у розшук.
У ГПУ також відзначили, що раніше в розшук була оголошена екс-глава Держказначейства Тетяна Слюз.
Також у прес-службі ГПУ повідомили, що головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури завершило попереднє слідство у восьми кримінальних справах.
Зокрема щодо Юрія Луценка - колишнього міністра внутрішніх справ, Валерія Іващенка - колишнього в.о. міністра оборони України, Богдана Преснера - колишнього заступника міністра охорони навколишнього природного середовища, Анатолія Макаренка - колишнього голови Державної митної служби, Володимира Работньова - колишнього заступника міністра транспорту та зв'язку, Миколи Сіньковського - колишнього заступника голови Держкомрезерву, Віктора Колбуна - колишнього заступника голови правління Пенсійного фонду, Олександра Давидова - колишнього заступника міністра транспорту та зв'язку. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.
Кримінальні справи стосовно Преснера, Сіньковського, Давидова та Іващенко вже направлені до суду для розгляду по суті.
Решта обвинувачених, відповідно до вимог ст.218 Кримінального-процесуального кодексу України, знайомляться з матеріалами кримінальних справ.
Поживанов з 1994 по 1998 рр.. був мером Маріуполя. У 2002-2006 рр. був заступником голови Київської міськадміністрації, депутатом Київради і народним депутатом Верховної Ради IV скликання (фракція БЮТ). У 2005 р. він заявив про намір стати мером Києва. В кінці грудня 2007 р. уряд України призначив Поживанова головою Державного комітету з державного матеріального резерву. Звільнений у грудні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас