ГПУ не дозволила Тимошенко здійснити поїздку до Брюсселя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ не дозволила Тимошенко здійснити поїздку до Брюсселя

Кримінал
625
Слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України (ГПУ) відмовив екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко в задоволенні її клопотання про можливість здійснити поїздку за кордон, повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.
Слідчий мотивує своє рішення тим, що на вказаний час призначені слідчі дії у справі. Крім того, є оперативні дані про те, що Тимошенко має намір скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну і ухилитися від слідства.
Відзначимо, Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд оскільки проходить як обвинувачена у справі про нецільове використання коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу з продажу квот на викиди парникових газів.
26 січня ц.р. ГПУ вже відмовила Тимошенко в поїздці до Брюсселя через надання запрошення без належного оформлення. "Дозволити виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, - це не обов'язок, а право слідчого, то є його пряма процесуальна компетенція", - говорилося в повідомленні.
Нагадаємо, Тимошенко отримала два запрошення відвідати Брюссель на початку лютого цього року. Зокрема, керівники Європейської народної партії (ЄНП) Вільфред Мартенс та Антоніо Лопес-Істуріс запрошували Тимошенко на зустріч у штаб-квартиру ЄНП у період з 31 січня по 4 лютого.
Тимошенко також запрошували виступити на святкуванні 50-річчя асоціації Європейських студентів-демократів (EDS), яке відбудеться в Брюсселі 1 лютого.
Крім того, Президент Європейського парламенту Єжи Бузек направив факс на адресу Тимошенко і письмово підтвердив запрошення зустрітися з нею 2 лютого в Брюсселі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас